The Liebster Award

Leibster award

An Award! A Nomination!….What ……what’s happening? Do I have to get on a stage! Receive a trophy!.. Do a speech!.. In front of…..PEOPLE!!……What’s that?……No, I don’t? , You sure?……….It’s just on the net?……Promoting new blogs by fellow bloggers ? ……Really?……Phewwwwwww , Yeah that’s my kind of award alright.

Thank you PRANEET SHEKHAR for nominating me. The guy writes some damn good poetry both in Hindi and English, so do check his blog out.

The Rules Are:

  • Acknowledge the blog/s who nominated you and display the award
  • Answer the eleven question that the blogger gives you
  • List 11 random facts about yourself
  • Nominate upto eleven other blogs that you think are deserving of this award (with less than 200 followers)
  • Let the bloggers know you have nominated them
  • Give them 11 questions to answer

Now, Let’s see..  11 Random facts about myself

  1. I love reading (pfff! you do book review blogs and love reading!…bahh!), yeah I get it, not so random after all huh.
  2. I have a job with… a company almost everyone in this world has heard about (don’t be so surprised, they will hire anyone these days it seems).
  3. I am a night owl.
  4. I also like poetry and Music, each and every kind, poetry specially Ghazals and Music specially sufi. Others too but these I admire the most.
  5. In books, I prefer ‘Historical Fiction’, ‘Mythology’ ,’Dark or High Fantasy’, ‘Pulp and Noir Fiction’ and everything else written under the sun……..or the moon.
  6. I like taking long walks, specially when its dark and the streets are deserted (No, I am not a serial killer….or am I?) and (No, I do not recommend it, have almost been mugged twice, almost)
  7. I like the rain, in all its fury and glory (Yeah the sunshine too, but who doesn’t like that)
  8. ‘North’ Indian food is life, don’t know what that is? Google it my friends, you are missing what heaven tastes like.
  9. I have grand designs and ambitions to see the world which are severely hampered by my laziness and lack of …well……funds.
  10. Ohh! and Assassin’s creed Brotherhood and Black flag are two of my best played games ever.
  11. I own a Kindle and a lot of books and am one of those unbiased guys who value words, in whatever format they may present themselves. Even audio books.

So, Whats next, Ahh Questions by PRANEET SHEKHAR :-

  1. Who Or What Inspires You?
    Ans:-  Life and Books, Books and Life, and the occasional beautiful face of-course.
  2. What Was The First Thought When You Started Writing?
    Ans:-  That “…..Absolutely in no circumstance…..should anybody be allowed to read this nonsense.”
  3. Which Is Your Favorite Post Of Mine?
    Ans :- Ahh you clever devil!. “मैं चुप रहता हूं…”  Because of these last words “बड़े तबियत से तोड़ा है दिल
    बस अब मुझे देखने तक को तरस जाएंगे!” I mean dilljalleee!!!!
  4. What Would You Do If There Is No Blogging?
    Ans:- Would irritate everyone in my social circle with my half attempts at poetry and my over enthusiastic book recommendations(oh wait, I do that already) OR hire the services of a psychiatrist perhaps.
  5. Where Would You Like To Go For Your Honeymoon?
    Ans:- Hmm….Bhutan. There’s just something about that country. OR Greenland/Antarctica, for obvious reasons.
  6. Which Language Would You Like To Learn?
    Ans:- Ahh many!…….Urdu, Spanish, Mandarin, Russian and French.
  7. Which Is Your Favorite Character?
    Ans:- It’s a three-way tie between ‘Sand dan Glokta‘ from ‘The First Law‘ series, ‘Tyrion Lannister‘ from Game of Thrones and ‘Harry Potter‘ from you know what.
  8. If You Could Have One Superpower, What It Would Be And Why?
    Ans:- Teleportation, like in the book & movie ‘Jumper‘, Why? Seriously?.. Morning Coffee in Brazil, Afternoon on a California Beach, Evening in an European night club and you still get to wake up in your own bed. That my friend is the LIFE!.
  9. Which Are The Two Words In Which You Can Sum Up Your Life You Have Lived Till Now?
    Ans:- ‘Endless Confusion’
  10. What Is Love According To You?
    Ans:-  Let…..me…….get………back……to you on that.
  11. If You Can Express Your Current Situation in Short Poetry, What It Would Be?
    Ans:-
    “बे-क़रारी सी बे-क़रारी है
    वस्ल है और फ़िराक़ तारी है
    जो गुज़ारी न जा सकी हम से
    हम ने वो ज़िंदगी गुज़ारी है”   ~ जौन एलिया

And now to pass the madness on, My Nominees For Liebster Award are: –

  1. Anabhigya
  2. At least I’m Well-Read
  3. Priya’s blog
  4. Funmi’s thoughts

My Questions to the nominees……

  1. What made you start blogging?
  2. Do you keep deadlines for your blog posts?
  3. For what in your life do you feel most grateful?
  4. What is your greatest desire and your greatest fear?
  5. What’s that one place and one book that you absolutely love and would want everyone to travel and read ?
  6. If you could have one superpower, What would it be and why?
  7. Given the choice of anyone in the world whom would you want as a dinner guest and why?
  8. Wine or Whiskey Or Vodka or Beer or what? Why or Why not?
  9. Which was or is your favorite cartoon ? Why?
  10. What would you do if there was no “blogging”?
  11. A romantic one liner, for your present or future ‘Love to be’?

Thanks for the nomination again PRANEET SHEKHAR , and to all my nominees, I look forward to your responses. Keep writing keep reading.

liebster-award-a

Advertisements

3 thoughts on “The Liebster Award

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s